Omväxlande landskap och milda klimatet gör stora delar av Spanien perfekt för golf. Detta land är ett av de mest populära golfdestinationer och det har blivit billigare att spela golf i dag än för några år sedan.

Det finns många kvalificerade kurser runt hela Spanien, men traditionellt Costa del Sol, eller även kallad “Costa del Golf” varit mest populära. Med över 60 kurser från Sotogrande i väster till Velez Malaga i öster ligger domstolarna mycket tätt längs den soliga kusten.

Ett av hullene på Marbella Golf & Country Club illustrerer hvordan banen er bygget inn i naturen. Her gjelder det å slå rett.
Ett av hullene på Marbella Golf & Country Club illustrerer hvordan banen er bygget inn i naturen. Her gjelder det å slå rett.

Speciellt runt Marbella finns många vägar. Många av dem sökte golfentusiaster från hela världen. Den allmänna finansiella kris som Spanien har upplevt under de senaste fyra åren har gjort antalet besökare märkbart lägre. Domstolarna har i viss mån svarade med flera erbjudanden och lägre priser.

Över 40 av kurserna på Costa del Sol är konkurrensdomstolar. Ryder Cup spelas på domstolarna till Valderama golf i Cádiz 1997.

Många av kurserna i Andalusien är fantastiskt placerad på branta sluttningar upp från Medelhavet. Förutom en (förhoppningsvis) bra spel på fältet, kan man njuta av en fantastisk utsikt över både Gibraltar och Nordafrika vid horisonten.

Murcia är en region som har utmärkt sig som en framväxande golfdestination under de senaste åren. Trots krisförhållanden har stormakterna i regionen gått samman för att kämpa för att detronere Costa del Sol golfområdet nummer ett i Spanien. Den berömda amerikanska golfaren Jack Nicklaus har ritat flera golfbanor i området. Associated Polaris World.

Vad kännetecknar golfbanor i Murcia är byggnaderna runt. Man har valt att fokusera på skandinaver och andra européer som vill flera vistelser i Spanien under året. Sedan bostäder ett alternativ. Eftersom de orter har också utmärkta tjänsteutbud till dem i familjen som inte spelar golf, är dessa blivit mycket populär. Den mest exklusiva resort i Murcia, La Manga Club. Klubben erbjuder två golfbanor i området. Priserna är hård, men de som äger bostäder i området oftast tillräckligt bra råd att unna sig en runda eller två i veckan slut.

La Manga Club er den eldste resorten på Costa Calida. Banene er dyre å spille på, og er derfor ikke overfylte.
La Manga Club er den eldste resorten på Costa Calida. Banene er dyre å spille på, og er derfor ikke overfylte.

 

Många norrmän har köpt hus i Mar Menor Golf Resort under de senaste åren. Priserna på bostäder har minskat, tjänsteutbudet kommer med flera boende på orten, och vägen är kort till både stranden och staden om önskan om annat än golf uppstår längs vägen.

Hyresmarknaden för golf hem har hållit sig väl genom krisen. För norrmännen har en stark krona har bidragit till att Spanien har blivit mer attraktiva under de senaste åren. Både för att resa, men också att köpa egendom.

Det finns 26 golfbanor i Murcia idag. Sammanlagt 31 kurser under konstruktion. Om dessa är klara kan regionen Murcia har så många vägar som Costa del Golf. Ser Alicante-provinsen som en förlängning av Murcia, ytterligare 15 banor slät sattes. Det kan tyckas att efterfrågan golf är omättlig.

Domstolarna har haft branta inlärningskurvor genom krisen. Idag är det mycket billigare att spela golf än fem år sedan, på Costa Blanca. Erbjudanden i överflöd, och du får tillbaka om du är medlem i en förening eller golfklubba. Sedan hänga den rimliga greenfee.

Flera av kurserna erbjuder även medlemskap som är mindre styv än tidigare. Du kan nu få medlemskap i tre månader till exempel. Detta passar mycket väl för golf till John Doe som har möjlighet att en lång semester i Medelhavet.