Øivind Gudim från Oslo köpte ett par år sedan bostäder på Mar Menor Golf Resort. Både han och hans fru är ivrig golfare och spelar en hel del när de är i Spanien. SPA-anläggningen på orten men de har aldrig besökt tidigare. En utväg som kan erbjuda så kallade gofmassasje.

DSC_1659

När Spanien Journal besökte SPA vid Mar Menor vi träffar Gudim i pro-shop strax utanför lobbyn. Han lät villigt sig ledas till ett test av golf massage. Han hade hört talas om erbjudandet, men dørstokkmila till den intima wellness zonen har hittills varit alltför länge.
– När jag är här nere blir det mycket mer fysisk aktivitet än hemma. Jag har en plåga hälsa, men formen håller bättre här i detta klimat. Golf är kul, men stela axlar och kropp i allmänhet gör mig måste vila mellan omgångarna. Om golf massage är bra, har jag hittat ett bra sätt att återuppliva mig, tror Gudim.

Speciell massage
Han ledas in i massagerum av sjukgymnast Vladimir Aguilera. Han har utvecklat speciella golf massage Gudim ska lämna.
– Vi använder golfbollar som värms i en speciell ugn, kalla det gärna mikrovågsugn. Kulorna hålls varm under ca 15 minuter. Massagen varar 40 minuter. Vi utlösa punkter i ryggen, ben och armar som är särskilt utsatta på golfbanan. Målet är att lösa musklerna.

DSC_1666

Golfbollar rulla runt på ryggen på Gud, och det kommer bara godmodiga grunt från honom.
– Han kunde ha tagit en lite mer, men när jag ska ligga här i 40 minuter, kan du behöva, säger golfaren från massagebänken .
Bollen rullar
Aguilera ger sin tid, går över ryggen tavlan, axlar, armar, fötter och ben. Ständigt rullande bollar över punkter som har blivit kört fast hårt genom gårdagens golfrunda.
– Jag tror att det har något speciellt. Det var härliga att knådas, och användning är denna lilla regelbundet, är redo för ännu mer golf kroppen. Vi måste utnyttja den tilldelade tiden vi har här nere. Hemma Jag har regelbunden sjukgymnastik på mina axlar. Nedan kommer jag att kunna röra sig mer och vara mer aktiv. Denna välgörande massage på resort vårt, kan jag nog få det ännu bättre, avslutar Øivind Gudim.