Baños de Fortuna är en plats med medicinsk spa ligger i kommunen Fortuna i Murcia och som besöks av skandinaver varje år. Baños de Fortuna anses vara en av de viktigaste turistområdena i Spanien när det gäller hälsa och välbefinnande.

Baños de Fortuna är känd för sina varma källor och har använts för att odla hälsa och skönhet tillbaka till romartiden.
Helgedomen Baños de Fortuna är ett av de viktigaste romerska fynd som grävts ut i Spanien.

Ruinerna har varit kända sedan de upptäcktes 1999 och sedan dess har utförts otaliga utgrävningar på platsen där bland annat finns poolen och vattenkanaler.

Spa är en av Spaniens äldsta och anses vara en av de mest charmerande spa Spanien har att erbjuda.
Spa användes av både romarna och morerna tills det övergavs. År 1860, var platsen förvärvades av Juan Cascales Font som byggde Hotel Balneario i Leana. Den termiska bad byggdes i slutet av 19-talet. Spa totalrenoverades under 1990-talet och tillhör fortfarande samma familj som byggde det.

Bada i det fria
I Baños de Fortuna kan bada i vatten som värms upp från jordens inre. Värmekällor stiger upp från marken och har en temperatur av 53 grader Celsius. Vattnet i poolen är därför en temperatur på 35 grader året runt.
De varma källorna bör ha en rik hälsosam innehåll och har varit en populär semesterort för dem med reumatism och andra kroniska sjukdomar. Eller helt enkelt bara för att slappna av och låta en stressig dag droppe tak.
Det varma vattnet är en populär badort för hela familjen eftersom vattnet är varmt och behagligt året runt.

Baños de Fortuna
Baños de Fortuna

Leana Balneario nu hotell Balneario, Victoria och España på Baños de Fortuna.
Hotellen har badtunnor, simbassänger och privata anläggningar som arbetar för att hjälpa människor med andningssvårigheter.
Det finns också en annan bad och kurort ligger vid första anblicken ser ut som en vanlig camping och kallas La Fuente.
La Fuente har sina egna varma källor som värmer gott vatten till en 15 meters bassäng där en annan kan hitta bubbelpool, jets och massage för rygg och nacke. Vatten Vattenfall ger ett enkelt axelmassage. Delar av poolen ligger under en enorm glastak, medan resten är under bar himmel.
Campingen La Fuente har plats för husvagnar och husbilar samt ett urval av hotellrum och bungalows. Hotellet erbjuder också massage. Platsen är väl organiserad för campare som kan simma varje dag, året runt.

Medicinsk vatten

Man kan också hitta heta källor utanför badanläggningar. Längs vägarna, kan du hoppa i vattnet tillsammans med lokalbefolkningen som både bada och tvätta kläder i rinnande vatten.
I detta gemensamt badrum har hundar naturligtvis ingen antagning.
Vattnet från fjädrarna är rikt på natrium, klor, sulfater och fluorid. Källorna har fått smeknamnet “läkemedel vatten” och sägs hjälpa kroniska sjukdomar såsom reumatism och astma.
Källorna ligger i lugn Murcia som årligen erbjuder 325 soldagar.