Rastro Madrid

Varje söndagsmorgon förvandlas stora delar av områdena La Latina och Lavapíes till en gigantisk festivalliknande loppmarknad, El Rastro, med tusentals bås och stånd. Det går att köpa det mesta, från vintagekläder, skor, keramik och serietidningar till krigsreliker, konst och elektronik.

Mycket håller hög kvalitet, annat är mindre omsorgsfullt utvalt men det är inte nödvändigtvis prylarna och försäljningen som är den stora behållningen. Huvudgatan genom El Rastro, Ribera de Curtidores, är fullsmockad med folk från tidig morgon till långt efter att loppmarknaden packar ihop vid 15-tiden. Jazzband spelar längs gatorna och barerna, kaféerna, uteserveringarna och restaurangerna fylls på fram till sen kväll.

Några bra avstickare från de mest hektiska stråken är gatorna Calle Mira el Río Baja och Plaza de General Vara del Rey. Men vandra också in på innergårdarna Nuevas Galerías (Ribera de Curtidores 12) och Galerías Piquer (Ribera de Curtidores 29) som är omslutna av byggnader med butiker på ett par våningar. Där finns ett noga urval möbler, inredningsprylar, målningar och planscher.

 

Var: Calle de la Ribera de Curtidores

Vad: Gammalt & nytt, allt från möbler till kläder och souvenirer.

Öppettider: Söndagar från klockan 09.00 till 15.00, året runt.

Billigaste tiden att resa: Januari, då kostar en flygbiljett tur och retur 1 979 kronor i genomsnitt. 26 procent billigare än den dyraste månaden, december.

Madrids största utomhusmarknad har hisnande 3 500 marknadsstånd och sträcker sig över flera gator. Marknaden har en historia som går tillbaka till medeltiden och är känd för sin underbara atmosfär. El Rastro är ett absolut måste för dig som befinner dig i Madrid.

Här hittar du charmiga second hand-fynd till låga priser men också nya basvaror som kläder och elektronik och typiska souvenirer perfekta att köpa hem till familj och vänner. Avsluta en lång dags strosande på marknaden med en tallrik traditionella tapas och en kall cerveza.