GRANADA El Parque de las Ciencias | Python stirrar in i mina ögon och jag hantera inte att titta bort. Nästa sak jag märker är en skarp, vibrerande sensation på insidan av skjortan.

Min hand skjuter till bröstet medan jag stirrade desperata mot orm bur. Den tjocka besten har inte rört en millimeter.
Så ta åsnan mig. Jag har inte blivit attackerade av någon orm. Det gjorde mig nästan skrika av skräck var en vibrerande textmeddelanden på mobilen.
Lyckligtvis för min egen stolthet har inga andra besökare sällskap av hur en vuxen man skulle vara så tas ut av ett SMS. Kanske för de förlorade i sin egen värld, förhäxad av olika giftiga varelser.
Gift utställning är bara ett av de många aktiviteter som du kan njuta av i Science Park i Granada.

Grov felbedömning
make-och-fågel Parque de las Ciencias ligger på drygt en gångavstånd från centrum av Granada, men de är definitivt inte den mest kända turistattraktion i staden. Speciellt för familjer med barn, men det är minst lika intressant att besöka som den berömda Alhambra.
Jag hade bott nästan två år i Granada innan jag fick trasslat mig att besöka El Parque de las Ciencias. Oh vänta så länge var en grov felbedömning från min sida. Science Park är en plats där kunskap genom interaktiv lek och stora installationer luras in besökarna. Förutom parken så stor att det är nästan omöjligt att avsluta det på en dag. De olika utställningar och teman rum är utspridda över 70.000 kvadratmeter park.

Förhöjda sinnen
Genom att ta med barnen till paviljongen “Turism i människokroppen “, kan du spara en konversation om bin och blommor.

jente-tester-scooterVia toppmodern teknik vi känner till allt din kropp att göra, biomedicin, anatomi, organtransplantationer, läkemedelsutveckling, genetik och kost.
Anställda klädda som läkare visar oss också hur våra fem sinnen fungerar.
Och sinnen komma till nytta i Science Park. Inne i Antarktis station kan lyssna på eskimåer förklaringar känner fotspår efter en isbjörn i ett isblock eller gå in i ett rum för att uppleva känslan av minus 20 grader (kanske inte så spännande för norrmän, men ändå).
Det finns också flera spel där besökaren, till exempel, kan prova som en snöskoter förare eller dykning under Antarktis is.
Luras av hjärnan
I persepsjonssalen kan leka med ljud och ljus flygplan (tack vare en spegel effekt), gå till en gigantisk kalejdoskop och uppleva hur vår egen hjärna kan lura oss i den grövsta.
Du kan också prova ett par speciella glasögon som visar dig hur världen fortoner för färgblinda. Här lär vi oss dessutom hur färgerna förekommer och att det finns färger som vi bara ser när de utsätts för ultraviolett strålning.

Robot de Niro
gutter-og-robot

Genom fönstret ser vi plötsligt en robot som flyttar armarna något våldsamt. Ett lock klädd pojke skratta som han skakar.
Guiden Jesus Sandoval förklarar oss att roboten är en expert för att reproducera berömda film citat. Tittaren kan välja från filmer som Taxi Driver, Jaws, Singing in the rain och främmande. Det talar både engelska, spanska, holländska och tyska.
Några tryck på ett par knappar och plötsligt inför robot där och fråga hotar med Robert De Niro röst: “Pratar du med mig?”

Arabs kommande
I paviljongen Al-Andalus y la Ciencia kan se hur avancerat samhälle araber lyckades etablera sig i Andalusien för över tusen år sedan. Särskild vikt läggs vid de vetenskapliga disciplinerna araberna behärskar och berikade hela Europa. I dagens Islam debatt debatt kan det vara bra att påminna oss själva om att muslimerna i medeltiden hade en stor inverkan på den europeiska kulturen.
Och eftersom det är Darwin år har centret också avsätta gott om utrymme för mannen bakom evolutionsteorin. I ett rum inrett som på 1800-talet, ser vi Darwins anteckningar och forskellige typer skallar hur människan har utvecklats från sina primitiva föregångare. Med interaktiva utställningar, vi får också en introduktion till äventyret vetenskapsman hade på sin berömda resa med H.M.S. Beagle.

Tidsmangel
optiske-fargerDet är svårt att ta sig igenom hela köpcentret i en dag. För ett uppriktigt vill också ta med sina rovfåglar som har fasta flygning demonstration varje dag, hall med tropiska fjärilar, rum med komiska maskiner, eller få en överblick av vår galax i stjärnobservatorium. Men när rader du kanske inte Einstein utställning, eller att se foulcault Pendeln som inte lämnar något tvivel om att vår planet faktiskt kretsar kring sin egen axel.
Således besökaren i verkligheten bara två val:
Prioritera hårt eller lova sig att komma tillbaka.