Drygt en halv timmes bilfärd med bil buss eller tåg sydväst om metropolen Barcelona är Sitges där i all sin glans. De inhemska och turist myndigheterna hävdar att Sitges är bland Europas vackraste städer. Vi ser ingen anledning att säga dem i mod, Sitges står ut som en vänlig pärla och att staden är översvämmad med besökare på sommaren är i sig en bekräftelse i sig.

-Sitges Är helt fantastisk och fler och fler norska företag ytterligare sin resa här. Det finns turer ofta med akademiska innehållet i kombination med sociala aktiviteter som äger rum i staden och i Barcelona, sade i januari Skute norska byrån Scandi Travel, inklusive kontor ligger i Sitges.

Sitges

Sitges kallas av många av Spaniens svar på St Tropez. Bakgrunden är nog så långt i stadens skönhet, men är mer riktad till rekordhöga fastighetspriserna i området. Den internationella uppgörelse är stor i Sitges, och man tror att nästan hälften av de 28.000 invånarna är icke-spansktalande . Det har drivit priserna på hus och lägenheter i vädret. Vissa förmyndarskap påpekar också att Sitges är som Ibiza i miniatyr och för oss som har haft turen att vi har varit på båda ställena, så vi ser likheten: inbjudande stränder, vacker natur, bra simning och hög feststämning .

Gastronomiska excesser

Sitges

Sitges är en relativt liten stad och det är lätt att hålla reda på den centrala kärnan. Ett centrum som består av smala gator omgivna av vitkalkade hus och som hjälper följaktligen vykort idyll. Prickade med barer, pubar, restauranger, modebutiker och andra småföretag. Det finns blomstrande försäljningsställen som erbjuder gott lokalt vin och ost plånbok vän priser. Nivån på flera av restaurangerna är det bästa märket, så det finns möjligheter till gastronomiska excesser för dem som vill ha det. Känn dig fri att prova Xatonadas – lokal sallad serveras med olika typer av omeletter – eller en av de många fiskrätter.

Runt Sitges ligger vingårdar grön och inbjudande. Det är möjligt att åka på utflykt till några av fest hus i närheten på egen hand eller registrera dig för utflykter genom resebyråer och agenter.

Vi ofta Bodega Torre del Veguar ligger 15 minuter från Sitges. Bodegas ursprung går tillbaka till det femtonde århundradet och kan erbjuda många spännande produkter. Samma Bodega Pares Balta i Penedes, som ligger en timmes bilresa från Sitges, säger Jan Skute.

Sitges

Från fiske till turism

Från antiken var en fiskeby Sitges. För morgonpigga, är det fortfarande möjligt att möta fiskarna på stranden för att titta på dagens fångst och eventuellt köpa en ny behandling. Fortfarande Sitges påverkas av fisket i den meningen att de olika fisk i butiker och på marknaden är både bredare och bättre än vanligt i Spanien. Medan stadens intäkter i det förflutna baserades på bara fisk och vin, så det är turism som idag är den ekonomiska motorn. Sitges har över 4000 hotellbäddar att erbjuda och att det är bra för privata hyra möjligheter.

Det finns inte mindre än 17 officiella badstränder i Sitges och de ligger som pärlor på ett snöre lång Garaffe kusten. De flesta blå EU-flagg. Elva av de stränder som ligger i stadens centrum, men ett par av dem är oåtkomliga i den utsträckning som det är viktigt när det finns så många att välja mellan.

Vi välkomnar våra gäster med Gava mars Det finns en strand mitt emellan Barcelona och Sitges också har många fina restauranger och omgivningen är trevliga, säger Jan Skute i Scandi Res till Spanien Journal.
Betecknad Bacardi Museum

Om man är trött på att ligga på stranden eller nicka i blå Medel vågor, så man bör undersöka kyrkan San Bartolmeu. I kyrkan finns två gotiska gravar och det finns ett antal vackra målningar inne i kyrkan själv. Andra saker bör du uppleva: Cau Ferrat-museet visar verk av katalanska konstnären Santiago Rusiñol och Palau Maricel. Detta hus byggdes ursprungligen av American Charles Deering att ta hand om sin stora personliga konstsamling. Så nu byggnaden öppna för allmänheten.

Sitges har en privat Bacardi museum som väcker intresse utöver det vanliga. Det råkar vara så att Don Facundo från Sitges reste ursprungligen till Kuba och Facundo sedan idén att skapa en ny typ av sprit – Bacardi Ron. Det blev en världssuccé och att ge något tillbaka till sin hemstad, öppnade han Casa Bacardi. Museet får smaka typiska romdrinker som Cuba Libre och Mojito. Det är även möjligt att blanda sina egna drinkar, så detta är ett museum med aktivitet och som skiljer sig något från traditionella museer.

Spaniens homosexuella kapital

Varken förvånad eller förvirrad av det stora antalet homosexuella par i Sitges. Praktiskt taget överallt kan du se två herrar eller två damer som går hand i hand, varje sekund en kyss på kinden eller på annat sätt visa sin kärlek offentligt.

Sitges har under många decennier varit mycket godartad mot homosexuella och är smeknamnet för “Spaniens homosexuella huvudstad.” I början av juli varje år det egna Gay Pride, medan i slutet av juli / augusti likvideras “världens största flicka parti” -Legend Party. Den homosexuella håller mest på privata stränder, görs på särskilda barer, restauranger och stadens gay bastu.

Sitges

Film med folk från hela Europa träffas i Sitges varje höst. Då möter skådespelare, regissörer, journalister och andra med inflytande och intresse för film i den spanska kuststaden . Kan fortfarande inte Sitges Film Festival rivaler med sådana franska Cannes, men festivalen vinner en bättre rennommé och ökar i omfattning och storlek för varje år som går.
Sitges är en perfekt stopp – kort eller lång – efter, under eller före ett besök i Barcelona. Intag av Sitges besök som en dags utflykt uppleva något annorlunda och mer dämpad än livliga Barcelona är ett alternativ, men det bästa är att stanna här för ett par dagar, så att du får känna staden korrekt på pulsen. Sitges är en part mecka, men också en oas av skönhet och lugn. I Sitges hittar du något för alla smaker, med andra ord.