Casa Tre Toppar Guardamar fick nya ägare 15 oktober 2015. De har redan lyckats uppdatera inredningen och räckvidd. I det nya året de har expansionsplaner .

– Vi började fundera på att starta något även då Casa Tre Toppar var till salu. Eftersom det redan ett etablerat namn och kundbas, anser vi att det var en bra början, säger Patrik Andersson och Pamira Sahiner som tog över den 15 oktober.

En plats för alla

Vi ser genast att det unga svenska paret har lyckats sätta sin egen prägel på lokalerna. Kroken för utlåning av böcker och filmer har inretts i retrostil och pastellfärger . Gåvor i ljusa färger är ett nytt inslag i sortimentet utöver traditionella tunnbröd, sill, brun ost, tidskrifter och tidningar.

– Vårt koncept är helt enkelt att alla ska njuta, unga, äldre, skandinaver och spanjorer, säger de, och visar upp den stora bougainvillea båge över entrén symboliserar ett varmt välkomnande.

Casa tre Toppar
Casa tre Toppar i Guardamar

Pamira och Patrik flyttade till Spanien för ett och ett halvt år sedan. De två barnen går till spanska skolan och hela familjen talar flytande spanska. Patrik har erfarenhet som sträcker sig från huvud plagg byggsektorn. Pamira har malts besättningen i SAS, delvis ansvarig för kontrollen. Eftersom de kom till Spanien har hon arbetat i ett norskt företag i Alicante, ett arbete hon har fortfarande två dagar i veckan.

Efter att ha gjort om liten krok i Casa Tre Toppar de kände att de var på väg att växa ur lokalerna. När en större plats i hörnet bredvid blev vakant de inte var långsamma med att vända sig till. Nu Patrik pågår för att renovera och öppna planeras till den 1 februari.

Café, bar och butik

– Återkoppling från både skandinaver och spanjorer är att de vill ha mer av en bar och café avsnitt. Det är precis vad vi vill göra, säger Patrik. Den nya byggnaden kommer att ha ett stort Café område med utrymmen både inomhus och utomhus. Solljus förhållanden kommer också att avsevärt förbättra. Menyn kommer fortfarande passera hemlagad “Makka” eller smörgåsar, men öppettiderna förlängs med en till två nätter i veckan.

– Vi kommer att ha TV-skärmar både inne och ute och fotboll eller sport natt på lördagar, där vi kommer att se Premier League. Ännu en dag i veckan, vill vi ha aktivitet kväll, till exempel, med levande musik, säger de. Musiken de spelar på en daglig basis är också en del av konceptet. I stil med retro möbler kommer att gå långt i 50- och 60-talet musik. Många kunder kommer genom att ha en öl eller kaffe, slappna av och lyssna på musik, något som de tror att det kommer att bli mer i de nya lokalerna.

Utbudet av varor i butiken kommer att utökas, både med mat och gåvor. Samma lånar avdelning för böcker och film, som nu är en av de mest populära erbjudanden.

Det unga paret har lyckats få många spanska vänner och söker en plats där spanjorerna och skandinaver blandade.

– Det ska inte vara för den ena eller andra kunder. Vi vill skapa en plats där människor trivs, helt enkelt. Spanjorer komma redan och köpa skandinaviska varor. Precis som många av stamgästerna, skandinaviska kunder, har de signalerat att de kommer att ta oss mer när vi öppnar den nya platsen, säger Patrik och Pamira.