från Alfaz del Pi, i Callosa. Färskvattnet och området kring floden är lämpat för ett svalkande dopp och körturen upp dalen kan vara värt resan i sig.

Den första man möter när man kommer till området med källorna är restauranger och souvenirbutiker, men när man har tvingat sig förbi dem uppenbarar sig den vacker naturen. Även om platsen är en turist favorit är Fonts de l’Algar välsignat med många spanska besökare. Detta ger området en autentisk atmosfär

Fonts l'Algar är en uppfriskande liten utflykt och en trevlig körtur upp berget från Altea och Alfaz del Pi.
Fonts l’Algar är en uppfriskande liten utflykt och en trevlig körtur upp berget från Altea och Alfaz del Pi.

Vattnet i l’Algar håller naturligtvis en helt annan temperatur än i Medelhavet , och nordbor kommer att känna igen stickningar av kyla i kroppen som ofta följer ett bad i hemmavatten . När luften har en temperatur på 30-40 grader, men det är inte obehagligt, men väl och uppfriskande.

Platsen är en utmärkt utflykt för hela familjen. De yngsta glädjer sig över möjligheten att hoppa från höga klippor, vandra uppför floden och vara på jakt efter ständigt nya ställen att ta ett dopp. Här är det möjligt att leva ut sina intryck från historien om Mowgli eller Tarzan. På ett sätt är Fonts de l’Algar ett slags vattenland. Skillnaderna är att attraktionerna här är naturligt.