På en upptagen, men liten, flexibel, Rastro nästa Alfaz få “allt mellan himmel och jord” och underhållning på köpet. Rastro El Cisne närmast på gränsen mellan Benidorm och Alfaz. Det är upp tre dagar i veckan; Torsdag, lördag och söndag med 90 spiltor, restaurang och levande musik.

sluten restaurang
Ägaren Pepe Esparza säger att familjen köpte en övergiven restaurang 25 år sedan. Först öppnade antikaffär och restaurang, eftersom de inbjudna andra att ha bås i området. 25 år senare är det allt en stor framgång. Rast lugn är välbesökt av folk från hela området. Här kan man tillbringa timmar av shopping, äta hemlagad mat, höra musik och dans.

– Detta är ett verkligt familjeföretag. Vi är här från 07:00 till den 20 på natten. Bås börjar att rigga tidigt och människor kan komma när de vill, från tidigt på morgonen. fylls vanligtvis upp från 11 och framåt. Torsdag och lördag har vi två utställningar i restaurangen vid 13.30 och 14:30. Söndag finns det bara musik. Rast Roen stänger kl 14.30, men vi hålla restaurangen öppen hela eftermiddagen, du Pepe berätta. Han visar oss det öppna köket där hans bror Julian lager paella i stora pannor. Som en liten introduktion till spanska matkulturen de kommer att visa hur maten görs.

Från frisör till sylt
Inuti Rast Roen är lugn och trevlig atmosfär. I stånden att köpa allt från antikviteter till elektriska prylar, LP-skivor och CD-skivor, rostade kastanjer och sylt. Man kan även få en frisyr. Både kunder och de som har bås från många länder. Virvel av språk och förhandlade priser inklusive spanska, engelska och holländska.
Engelska Bob Austyn har gjort resan från Alcali Jalon Valley och fann CD med Gabi Martinez.

– Idag har jag köpt Rolling Stones och Harry Nilsson. Jag tar ofta resan till El Cisne och köpte så mycket antikviteter här, säger han.
Gabi sälja LP’r och cd-skivor med klassiker av pop, rock, blues och tung. Idag har han funnit julmusik och vi ser bland annat Elvis Presleys version av julen träffar.
– Jag har varit här i sju år och har regelbundna kunder från många länder. Många är glada att hitta musik från sitt eget land. Även om jag har musik från 60-, 70- och 80-talet, jag har många unga kunder också, säger Gabi.

Patricia Malone hade frisørbod på marknaden inom fem år. Med priserna på åtta euro för dam klipp och fem för män klipp, är det inte förvånande att erbjudandet är populär.

– Jag har sett några av dem hon har skurit och det ser mycket bra. Nu trodde jag att uppdatera håret lite, säger engelska Juliet Crunden medan hon väntar på att stte i stolen.
En argentinsk familj har en rik antikvitetsbod. Det visar sig att de har drivit bokhandel i 28 år, men bara fem månader i El Cisne.

– Här är de internationella kunder som uppskattar bra antikviteter. Vanliga spanjorer är inte så bekymrad över det, säger de.

Tillbehör till julmat kan också hittas. Alma Rodrigues och Angel Bueno säljer hemlagad sylt och gelé, inklusive kastanjesyltetøy som är utmärkt för kött.
Julklappar utöver det vanliga är riklig. Har du en vän eller familjemedlem som har allt och vill ha mer du kan komplettera någon samling. Var det leksaksbilar, klockor, plattor eller musik, det finns något för alla. Också det lämpligt kan köpas med pengar, från festtøy till stekpannor finns från marknadsstånd.